T: +32 56 26 10 00

FAQ

Browser

Een browser is een software pakket waarmee u websites bekijkt. De meest voorkomende browsers zijn Internet Explorer en Mozilla Firefox.

top


CMS - Content Management System

Een CMS module is een module waarmee u online zelf uw webpagina’s beheert. U kan op elk moment van de dag, via uw login en paswoord, inloggen op uw CMS module. Via een gebruiksvriendelijk systeem kan u de inhoud van uw website bijwerken.

top


Domeinnaam

Een domeinnaam is een naam op internet waarmee netwerken, computers, webservers, mailservers en andere toepassingen worden geïdentificeerd. Via DNS is dit mogelijk. Een domeinnaam wordt op het internet voorafgegaan door een prefix, en is gescheiden door een punt. vb.: www.idcreation.be

top

DNS

DNS is de afkorting voor Domain Name Server. Iedere server (plaats waar uw website wordt op gehost) wordt aangesproken via een IP-adres. Domain Name Servers zorgen ervoor dat U dit getal niet hoeft in te typen maar enkel een naam (url).

bijvoorbeeld: U geeft www.idcreation.be in in uw adresbalk van uw browser. De DNS-server zorgt ervoor dat deze naam vertaald wordt naar het betreffende IP-adres en dat U zo terecht komt op de juiste website.

top

DNS Agent

IDcreation is een officiële DNS Agent. Concreet houdt dit in dat U via ons rechtstreeks verschillende domeinnamen kan registreren voor uw website.

top

Ecommerce

Ecommerce betekent niets meer dan een webwinkel of online shop, het verkopen van producten op een website via een bepaald betalingssysteem. IDcreation heeft een zeer ruime ervaring in het opmaken van ecommerce websites met online betalingssystemen.

top

E-mailadres / Alias

Een e-mail adres is een electronische brievenbus waarop u post kan ontvangen en ook post kan versturen. 
Deze electronische brievenbus is een pop-3 mailbox. Een e-mail adres herkent u aan het “@” teken.
Een alias is een electronisch adres dat gekoppeld wordt aan een pop-3 mailbox. Vanuit een alias kan niet worden gemaild en kan ook niet rechtstreeks mail ontvangen worden. De mail die gestuurd wordt naar een alias komt in de pop-3 mailbox terecht.

top


FTP

FTP staat voor File Transfer Protocol. Dit protocol maakt het mogelijk bestanden uit te wisselen op het internet.

top

Hosting

Het woord hosting spreekt voor zichzelf, een website wordt gehost (als gast geplaatst) op een server. IDcreation host verschillende websites. Concreet betekent dit dat u een bepaalde ruimte krijgt op de server, waarin uw website wordt geplaatst. Deze ruimte, waarin uw website zich bevindt, wordt aan een actieve domeinnaam gekoppeld. Via deze koppeling van uw domeinnaam aan uw hosting is uw website op het internet beschikbaar.
Een website kan verschillende groottes aannemen, gaande van enkele Mega Bytes tot Giga Bytes.

top

HTML

HTML staat voor Hyper Text Markup Language. HTML is een programmeertaal waarmee webpagina’s worden opgemaakt.

top


IP-adres

Het IP-adres is het adres van een computer die op het internet is aangesloten. Dit adres bestaat uit cijfers en wordt opgedeeld in 4 delen. vb: 132.25.153.165 Het IP-adres wordt toegekend door uw internet provider. In een intern netwerk kan U zelf de IP-adressen bepalen.

top

Internet provider

Een internet provider is een bedrijf dat ervoor zorgt dat uw computer wordt aangesloten op het internet en U kan surfen en e-mailen.

top

SEO - Search Engine Optimisation

SEO betekent kortweg uw website optimaliseren voor een betere vindbaarheid ervan in de zoekmachines. Hierbij wordt rekening gehouden met de voortdurend wijzigende algoritmes van de zoekmachines. Google, Yahoo en Live zijn de belangrijkste zoekmachines.

top


Sitemap

Een sitemap is een webpagina binnen een website met een overzicht van de totale website. Dit kan een extra hulpmiddel zijn om snel een overzicht te krijgen van de totale website of om snel iets terug te vinden op een grote website.

top

Website

Een website is de voorstelling van uw bedrijf op het internet. Een website opent op een homepage van waaruit de bezoekers van uw website kunnen navigeren naar de onderliggende webpagina’s. Een website wordt opgebouwd uit tekst en grafische elementen, maar kan ook video, audio en animaties bevatten.

top

Meer info?

Naam : * E-mail : * Telefoon : * Uw vraag : *
(*) Verplichte velden